| Fijne feestdagen | Gratis Webinars: Lesgeven op afstand | 8 tips in MS Teams | Bekijk deze e-mail in uw browser
elk eind is een begin 
dat komt nu prima van pas
NEEM JE VOOR WAT JE VERANDEREN WIL
EN LAAT ACHTER WAT WAS
2020, een draak van een jaar. Het was even snel schakelen ergens in maart, maar dat kregen we toch maar mooi voor elkaar. Wat een geluk dat wij al veel ervaring hadden met op afstand werken en dat dit “nieuwe werken” juist een van onze speerpunten is. Niet iedereen was even blij met het verplicht thuis werken, maar de meesten hebben er een mooie balans in kunnen vinden. Werk en privé zijn meer op elkaar afgestemd, dat geeft ook een vorm van rust.
 
Maar het live contact met collega’s wordt wel gemist. Een kort kletspraatje bij de koffieautomaat of even naast je beeldscherm in de richting van je collega kijken en direct kunnen vragen wat de status van dat ene dossier is… Thuiswerken heeft zeker zijn fijne kanten (al was het alleen maar om niet in de file te hoeven aansluiten of je in dat toch net niet lekker zittende maat- of mantelpak te moeten hijsen). Velen van jullie wisselen het thuiswerken toch maar wat graag af met een bezoekje aan kantoor. Maar in de laatste loodjes van 2020 zitten we nu dan toch weer met zijn allen op de thuiswerkplek. Het worden niet de feestdagen die we gewend zijn. Een afsluiting die anders is dan anders. Het is helaas even zo.
 
Over wat 2021 ons gaat brengen kunnen we natuurlijk nog niet veel zinnigs zeggen. Behalve dan dat wij uiteraard weer voor jullie klaar staan met jullie veranderwensen. Blijf jezelf ook in het nieuwe jaar de ‘Waarom’ vraag stellen. Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Kan het misschien ook anders, beter en sneller? Wij helpen jullie graag met het antwoord op deze vragen!
 
Rest ons nog jullie de kostbaarste dingen in het leven toe te wensen, want die zijn (ook online) niet te koop: Hoop, Liefde en Gezondheid!
Hopelijk zien we elkaar snel weer!
 
Namens het gehele team van AVK Training & Coaching
Gratis Webinars
Op afstand lesgeven voor scholen
Ook tijdens deze tweede lockdown waarin alle scholen hun deuren weer moeten sluiten willen wij graag helpen! Wij bieden kosteloos drie Webinars aan over op afstand lesgeven met MS Teams. Ondanks dat er door velen al meer of minder ervaring mee is opgedaan, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van handige tips of nieuwe toepassingen. Want er is behoorlijk wat veranderd in Teams sinds ons vorige Webinar in maart. 

In onze gratis Webinars zetten wij ons graag in om scholen te helpen met de mogelijkheid om klassikaal les te geven op afstand met MS Teams (Microsoft Office 365). 

  • 4 januari - 16.00 tot 17.00 uur: Lesgeven met MS Teams
  • 4 januari - 19.30 tot 20.30 uur: Lesgeven met MS Teams voor speciaal en primair onderwijs
  • 5 januari - 16.00 tot 17.00 uur: Les geven met MS Teams - Verdieping
meer info en inschrijven
blog
Nu ook eenvoudig Polls maken voor of tijdens een vergadering
Het was al mogelijk om een peiling -of poll- in een Kanaal, als reactie op een bericht of in de chat van een vergadering van MS Teams te plaatsen, om zodoende snel antwoorden of feedback te verzamelen. Nu dus ook bij vergaderingen. Zo maak je deze interactiever en zie je gelijk de resultaten.
Lees meer
blog
Bereken leeftijden en jubilea met Datumverschil in Excel
Datums in Excel zijn niet meer dan een mooi opgemaakte getallenreeks. En met een getallenreeks kun je rekenen. Zo kun je iemands leeftijd uitrekenen of het aantal jaar dat iemand in dienst is. Maar bijvoorbeeld ook het aantal maanden huurachterstand of het aantal dagen dat een factuur open staat.
Lees meer
Marijn van Son - Stagiair bij avk
Dit zijn mijn tips voor MS Teams die iedereen zou moeten weten!
Hoi. Mijn naam is Marijn van Son en ik werk nu al een paar maanden als stagiair bij AVK. Bij AVK gaat eigenlijk alle communicatie en documentbeheer via Microsoft Teams. En dus moest ik ook ineens met Teams gaan werken. Gelukkig was ik snel op weg geholpen met de Teams eLearning van AVK en de vele blogs die zij al geschreven hebben over het werken met Teams.

En ik moet zeggen, het werkt fantastisch! Maar niet alle functies zijn meteen duidelijk. Teams is de afgelopen tijd ook regelmatig geupdate met nieuwe functies die je wel even moet weten te vinden. Want ze maken het werken met Teams nog handiger. Als nieuwkomer bij AVK heb ik alle tips op de site gelezen en heb daar een top 8 van gemaakt samen met mijn eigen aanvullingen!
Lees meer
blog
Hoe voeg je een bestand vanuit MS Teams toe aan een mail in Outlook?
Regelmatig krijg ik tijdens Microsoft Teams trainingen de vraag of het ook mogelijk is om bestanden vanuit MS Teams direct toe te voegen aan een mail, zonder dat ze eerst gedownload moeten worden. Want als je een bestand eerst download, krijg je op jouw computer een 2e versie van het bestand (en waarschijnlijk nog een versie bij degene aan wie je het bestand verzend) en dat willen we nu juist niet.
Lees meer
blog
Nieuwe functie in Teams: Aparte vergaderruimtes (Breakout rooms)
Breakout rooms zijn aparte vergaderruimtes binnen een Teams vergadering om de groep (tijdelijk) te kunnen opsplitsen in kleinere groepen. Handig om sub-overleggen en brainstorms te voeren met een klein groepje collega’s. We hebben begin dit jaar een blog gepost over hoe je met een omweg breakout rooms kunt maken in Teams. Maar vanaf nu is de functie eindelijk geïntegreerd in Teams!
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2020 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen
...