Plan automatisch pauzes in | Wat is jouw AQ | Maak afspraken bij thuiswerken |  Bekijk deze e-mail in uw browser
gun jezelf wat tijd om bij te tanken
Plan automatisch een korte pauze in bij back-to-back vergaderingen
Herken je dit? Je werkt vanaf medio maart al thuis en past ondertussen de thuiswerktips goed toe. Ook aan het online vergaderen ben je gewend en eigenlijk is het ook heel efficiënt! Vergaderingen duren korter dan voorheen, er wordt op tijd gestart en als iedereen de camera aanzet is de interactie en betrokkenheid onderling ook prima. Afhankelijk van het soort overleg hadden jullie hier eigenlijk al best eerder mee kunnen beginnen…

Een valkuil van deze efficiënte manier van vergaderen is echter dat veel overleggen strak na elkaar gepland zijn, back-to-back. Met 2 muisklikken heb je het ene overleg verlaten en neem je weer deel aan het volgende overleg. Tijd voor het halen van verse koffie of thee, het strekken van de benen of een sanitaire stop is er dus niet. Terwijl zo’n break naast prettig ook essentieel is voor onze concentratie.

Gelukkig heeft Outlook hier enige tijd geleden een mooie toepassing voor ontwikkeld...
Lees meer
heb je het al gezien?
We maken onze website net zo persoonlijk als onze dienstverlening!
Stockfoto’s… je komt ze overal tegen en ook wij hebben daar altijd dankbaar gebruik van gemaakt. Handig want er is altijd wel een foto te vinden die past bij wat je wilt uitbeelden. Nadeel is natuurlijk dat dit hartstikke onpersoonlijk is. Terwijl we bij AVK juist bekend staan om onze persoonlijke benadering en onze enthousiaste trainers! Daarnaast kom je dezelfde stockfoto’s ook op andere plaatsen tegen en zie je dat die mevrouw op de foto ook reclame maakt voor medische apparatuur en gebruikt wordt in diverse memes op social media.

Kortom, de volledige connectie met onze dienstverlening en wie we als AVK willen zijn, is weg. We speelden dan ook al langer met het idee om voortaan foto’s van onszelf te gebruiken. Maar dat is een behoorlijke opgave… We hebben namelijk heel wat trainingen online staan en wat voor soort foto’s zet je daar nu bij? Je wilt niet overal dezelfde kop, uitdrukking, kleding of achtergrond. Dus hoe pak je dat aan?
Lees meer
blog
Thuiswerken + mailgroepen of gedeelde mailboxen = afspraken maken!
Juist omdat we nu veelal thuiswerken wordt heel zichtbaar waar het proces ‘Samenwerken met e-mail’ hapert. Je kunt bijvoorbeeld niet meer roepen naar je collega die naast je zit dat een bericht wordt opgepakt. Met als gevolg dat taken óf dubbel worden uitgevoerd, óf blijven liggen, óf dat we elkaar gaan bellen/appen/mailen over wie welke taak gaat doen.
Lees meer
blog
Jouw AQ (Adabtability Quotient) is van levensbelang!
Hoe groter je aanpassingsvermogen is, hoe meer je van waarde bent voor je organisatie. Immers voor iedere organisatie geldt dat zij zich continu moet aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden. En de veranderingen komen en gaan ook steeds sneller. Logisch dus dat aanpassingsvermogen als een van de future proof competenties wordt gezien.
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2020 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen
...