Webinar Leidinggeven op afstand | Tips voor online meetings | Inschrijven Live Leren Bekijk deze e-mail in uw browser
Nederland is massaal aan het thuiswerken
Maar hoe ga je daar als leidinggevende mee om?
Wie had dat gedacht toen we de nieuwjaarsresoluties maakten voor 2020? En dan bedoel ik natuurlijk niet de uitzonderlijke temperaturen begin april...

Wat AVK al jaren promoot is in één klap massaal doorgevoerd in Nederland (en grote delen van de wereld). We werken allemaal zoveel mogelijk thuis. De doorgewinterde thuiswerker draait daar zijn of haar hand niet meer voor om. Al kan het met kinderen thuis toch ook voor hen een hele opgave zijn (ja ik spreek uit eigen ervaring...). Maar voor de meesten was en is het nog behoorlijk wennen. Hoe zorg je ervoor dat je je taken af krijgt, wat is je planning van de dag, hoe zorg ik dat ik niet wordt afgeleid en maakt het eigenlijk wel uit wat ik doe? Wie controleert of ik lekker op het balkon of in de tuin zit of toch hard aan het werk ben?

We maken met dat thuiswerken ineens een (noodgedwongen) shift van een autoritaire cultuur of hiërarchisch leiderschap, naar een cultuur van vertrouwen en verbintenis en coachend leiderschap. En dat is niet voor iedereen even makkelijk. Zeker niet voor een groot aantal leidinggevenden en managers die gewend waren te controleren op aanwezigheid en het aantal gemaakte uren. Nu moet de leidinggevende er op kunnen vertrouwen dat het werk gedaan wordt door de medewerker zonder tussen 09.00 en 17.00 uur regelmatig na te gaan of de medewerker nog wel online is.

Want thuiswerken houdt ook in dat je wat vrijer met je uren om kunt gaan. Als jij als medewerker besluit om tussendoor een wasje te draaien dan is dat prima. Zolang jouw werk maar af komt en de kwaliteit er niet onder leidt. Je kunt ook prima 's avonds nog een uurtje achter de laptop. Dat vergt wel enige gewenning en aanpassing van je werkgedrag. Zowel voor de medewerker als de leidinggevende.

Om leidinggevenden te helpen met deze nieuwe manier van leidinggeven hebben wij het Webinar "Leidinggeven op afstand" ontwikkeld. In dit Webinar worden de 6 V's van leidinggeven op afstand behandeld die AVK heeft samengesteld. Meer daarover verderop in deze update.

In de tussentijd, blijf positief!
Bouke van Kleef
webinar
Leidinggeven op afstand
Het Webinar Effectief leidinggeven op afstand is opgebouwd uit de door AVK ontwikkelde methode ‘De 6 V’s van leidinggeven op afstand’. We bieden tijdens het Webinar een balans tussen praktische en theoretische elementen.

Op een speelse manier, door inzet van verschillende werkvormen, ervaren de deelnemers de eigen kwaliteiten en valkuilen in de praktijk. Het Webinar kan ook worden ondersteund met een reader/werkboek "Effectief Leidinggeven op afstand".

De 6 V’s van leidinggeven op afstand

  1. Visie
  2. Veranderende rol van de manager
  3. Verwachtingen
  4. Vragen stellen en inzicht krijgen in de behoeften van medewerkers
  5. Voortdurende ontwikkeling
  6. Vertrouwen en verbinden
Lees meer
blog
Van assistent naar sparringpartner met het secretariaatsmodel
Ondersteuners worden vaak als uitvoerders gezien van datgene wat het management heeft bedacht. In mijn trainingen wil ik management ondersteuners instrumenten aanreiken om juist meer een sparringpartner van de leidinggevenden te kunnen zijn.
Lees meer
blog
Digital Detox,
minder afleiding en
meer focus
Ik ben hier niet om te vertellen dat je alle apparaten overboord moet gooien. Sterker nog, ik raad je juist aan om er lekker gebruik van te blijven maken. Realiseer je echter wel dat het (net als met alles wat leuk, fijn en lekker is) noodzakelijk is om een goede balans te houden.
Lees meer
interview avk coach bouke van kleef
Tips voor videomeetings in de Volkskrant
AVK Directeur en Innovatiecoach Bouke van Kleef werd begin deze week geïnterviewd door Yasmine Esser van de Volkskrant. In dit artikel worden tips en etiquette regels gegeven voor online vergaderingen.

Zet je microfoon uit als je niet praat en andere tips voor videomeetings

Nu een groot deel van Nederland vanuit huis werkt, is de videovergadering een populair middel om met collega’s in contact te blijven. Maar hoe organiseer je een online vergadering efficiënt? Tips voor beginnende video-vergaderaars..
Lees meer
Blog
Let op deze privacy risico’s bij Zoom!
Hoewel Zoom wellicht gebruikersvriendelijk is, is het sterk de vraag of het ook privacyvriendelijk is. In dit blog leggen wij kort uit wat onze bevindingen zijn en met welke privacy-aandachtspunten je rekening moet houden bij het gebruik van Zoom.
Lees meer
Interview
Hoe ik mijn dopamine op peil houd in deze crisis
Interview met AVK coach Marianne H.M. Smits over hoe zij haar dopamine op peil houdt bij het thuiswerken tijdens de corona crisis. Normaal gesproken rijdt ze heel het land door en heeft ze veel interacties met mensen door de dag heen.
Lees meer
open inschrijvingen live leren
Nieuwe data en trainingen
Al met al zijn we nu een aantal weken verder en lijken we onze draai enigszins gevonden te hebben in de 'nieuwe' werksituatie. Maar digitaal samenwerken gaat verder dan af en toe videobellen met collega's. Microsoft Teams beschikt over een heel scala aan inventieve mogelijkheden om echt op afstand samen te werken.

Volg eens een van onze populaire Live leren sessies over Microsoft Teams. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan je dacht! Dat blijkt ook maar weer uit de vele positieve reacties die we mochten ontvangen naar aanleiding van eerdere sessies. We zijn blij dat we jullie zo goed op weg kunnen helpen!

De Live Leren sessies duren 2 uur en kosten slechts € 99,50 p.p.

Je kunt je ook voor 4 sessies aanmelden voor de prijs van 3; slechts € 298,50 p.p.
Daarnaast kun je de sessies aanvullen met online 1 op 1 coaching, of je neemt een strippenkaart af.

NIEUWE PLANNING:

14 april

10.00 – 12.00 uur: Future fit met de Assistants-Toolkit
10.00 – 12.00 uur: Snel aan de slag met Teams
14.00 – 16.00 uur: Basistraining OneNote

15 april
10.00 – 12.00 uur: Van assistent naar sparringpartner in 4 essentiële stappen
10.00 – 12.00 uur: Samenwerken met OneDrive en SharePoint
10.00 – 12.00 uur: Organiseren en faciliteren van vergaderingen in MS Teams 
14.00 – 16.00 uur: Vergaderen met OneNote
14.00 – 16.00 uur: Microsoft Teams Verdieping

16 april

10.00 – 12.00 uur: Verborgen inefficiëntie ontdekken en elimineren

17 april
10.00 – 12.00 uur: Snel aan de slag met Teams

20 april
10.00 – 12.00 uur: Organiseren en faciliteren van vergaderingen in MS Teams
10.00 – 12.00 uur: Snel aan de slag met Teams 
14.00 – 16.00 uur: Microsoft Teams Verdieping 

22 april
14.00 – 16.00 uur: Microsoft Teams Verdieping

23 april
14.00 – 16.00 uur: Snel aan de slag met Teams – door Ed Hartskeerl

28 april
10.00 – 12.00 uur: Organiseren en faciliteren van vergaderingen in MS Teams 
10.00 – 12.00 uur: Microsoft Teams Verdieping 

29 april
10.00 – 12.00 uur: Snel aan de slag met Teams

1 mei
10.00 – 12.00 uur: Snel aan de slag met Teams 

Meld je snel aan via onze site want we houden de groepen klein (maximaal 10 deelnemers) voor een zo prettig mogelijke leerervaring met volle aandacht van de trainer voor iedere deelnemer.
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2020 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen
...