Privacy special | DPIA (GEB) risicoanalyse | Security Awareness en de AVG Bekijk deze e-mail in uw browser
een dpia... je doet het niet voor de lol
Maar een privacy risicoanalyse leidt tot waardevolle inzichten
DPIA is de afkorting voor Data Protection Impact Assesment, in het Nederlands ook wel Gegevensbescherminsgseffectbeoordeling genoemd (ja echt waar, het is 1 woord, dat dan weer wordt afgekort als GEB).

Een DPIA is een risicoanalyse die verplicht is wanneer gegevensverwerking een 'waarschijnlijk hoog' privacyrisico voor betrokkenen oplevert. En dat is dan ook de enige reden dat organisaties een DPIA uitvoeren, omdat het in die gevallen verplicht is. Eigenlijk jammer want er komen echt waardevolle inzichten uit over de werkprocessen en de systemen die worden gebruikt.

Als tijdelijk 'DPIA implementatie manager' bij het Openbaar Ministerie heb ik tientallen van dergelijke kick-off sessies gecoördineerd en telkens hoor je terug dat het mooie inzichten oplevert. Niet alleen qua kennis van privacy, maar ook van het betreffende onderwerp, inclusief diverse “wenkbrauw” momenten van “oh, gaat het zo...”. 
Lees meer
dpia (GEB) training
Een DPIA is een verplichte analyse in het kader van de AVG
Een DPIA kan een flinke klus zijn en begint met het opzetten van een multi-disciplinair team dat beschikt over de nodige kennis van de verschillende takken van het DPIA onderwerp. Denk hierbij aan inhoudelijke kennis, juridische kennis, kennis van het proces en kennis van de techniek). Dit team voert uiteindelijk de DPIA uit. 

AVK stelt zich bij de uitvoer van een DPIA training faciliterend op. We zorgen er voor dat de juiste kennis wordt gepresenteerd aan een groep mensen die een DPIA gaat uitvoeren en geven alle deelnemers inzicht in de privacybeginselen. Daarnaast begeleiden we de aftrap van de DPIA zodat deze op een juiste manier kan worden uitgevoerd. 
Lees meer
Blog
Waarom jij ook op de hoogte moet zijn van privacy wetgeving
Iedereen die werkt met privacygevoelige informatie wordt geacht op de hoogte te zijn van de AVG wetten. En jouw bedrijf of organisatie is verplicht om medewerkers hierover in te lichten.
Lees meer
training
Security Awareness 
Veilig omgaan met IT en de AVG
Realiseren van veilig (online) gedrag door jouw collega's eindigt natuurlijk niet met een papieren beleidsstuk. Gebruikers hebben vaak veel vragen en wuiven risico's makkelijk weg. 
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2019 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen