MS Teams special | Tips voor online meetings | Maak jezelf zichtbaar Bekijk deze e-mail in uw browser
Microsoft Teams is maar een tool
Denk na over je doel!
Tijdens de intelligente lockdown zijn veel organisaties en bedrijven naarstig op zoek gegaan naar een manier om op afstand te kunnen werken. Microsoft Teams werd al snel gezien als dé vergadertool voor online vergaderen.

Maar hoe gebruiken we Teams nu verder? Teams is zoveel meer dan alleen vergaderen en chatten. Het is een tool om echt samen te werken en bestanden te delen. Maar dat vereist wel een andere manier van werken dan je gewend was.

Dit is de tijd om je verder te verdiepen in Teams en zodoende ook na de lockdown toekomstbestendig te blijven werken. Hoe maak je optimaal gebruik van Teams, wat past er bij jouw organisatie en hoe krijg je iedereen aan boord om anders te gaan werken?

Hoe je dat als organisatie slim aanpakt lees je in het gastblog van AVK directeur Bouke van Kleef op Multiraedt.nl.
Lees meer
blog
Pas je achtergrond aan in Teams en steek je hand op
In Teams kun je nu je achtergrond aanpassen zodat het lijkt of jij totaal ergens anders zit. Een voordeel is dat jij je werkkamer niet op hoeft te ruimen maar nog beter: storende elementen zoals voorbijlopende kinderen of huisdieren worden er uit gefilterd! Ander handigheidje is dat je nu virtueel je hand op kan steken tijdens een vergadering.
Lees meer
blog
Vergaderen in een extra scherm en doorverbinden bij bellen in Teams
Je kan een online vergadering in Teams voortaan in een pop-up scherm openen. Handig want dan kun je ondertussen gewoon verder werken in Teams. Zoals nog even die chat met je collega afmaken. Ook fijn dat je telefoongesprekken via Teams nu voortaan kunt doorverbinden naar je collega's.
Lees meer
TEGELIJK WERKEN IN MEERDERE TEAMS & 365 ACCOUNTS
Je kunt nu meerdere versies van de Teams desktop app installeren op je pc.
Als je bijvoorbeeld een zakelijk en een privé account Microsoft Office 365 hebt en je moet je telkens afmelden in Teams en weer aanmelden met een andere mailadres, dan is dat hinderlijk en niet efficiënt. Of als je bijvoorbeeld bij verschillende organisaties werkzaam bent en daar dus verschillende accounts (e-mailadressen) van hebt, kan het lastig zijn telkens te moeten omschakelen naar een ander Microsoft account.

Dat hoeft nu niet meer! Door verschillende profielen aan te maken in Edge of Chrome kan je verschillende versies van de Teams desktop app installeren. Afmelden is vanaf nu verleden tijd. Microsoft 365 specialist Ed Hartskeerl legt uit hoe je dat doet.
Lees meer
Facebook
Blog
Een openbare vergadering uitzenden via Teams
Grotere bijeenkomsten en openbare vergaderingen kun je als Live event uitzenden via MS Teams. Zo'n Livegebeurtenis zoals Teams dat noemt vergt wel wat voorbereiding en je hebt meerdere personen nodig om het in goede banen te leiden.
Lees meer
Interview
Waarom breakout rooms gebruiken in Teams en hoe maak je die?
Handige tip binnen Microsoft Teams: Breakout rooms maken voor tijdens een online vergadering. Breakout rooms zijn digitale sub-vergaderruimtes om de groep (tijdelijk) te kunnen opsplitsen in kleinere groepen. Erg fijn!
Lees meer
8 tips om je ‘zichtbaarheid op afstand’ te managen
Marianne geeft tips vanuit haar persoonlijke ervaring
Inspireren, coachen en trainen is mijn vak. Dan lijkt het al snel dat ik extravert ben. Toch voelt het ook voor mij niet comfortabel om te communiceren over wat me bezighoudt of wat ik dagelijks of wekelijks bereikt heb.

Misschien komt het door de cultuur in ons land: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, bescheidenheid siert de mens…… Een vorm van bescheidenheid is daarmee ook een van mijn kwaliteiten. Alleen zorgt té bescheiden zijn ervoor dat ik onzichtbaar word. Onzichtbaarheid is de valkuil van bescheidenheid.

Daarom hier acht tips van mij hoe ik ervoor zorg dat ik zichtbaar blijf, juist nú in tijden van fysieke afstand.
Lees meer
open inschrijvingen live leren
Nieuwe data en trainingen
Al met al lijken we onze draai wel gevonden te hebben in de 'nieuwe' werksituatie. Maar digitaal samenwerken gaat verder dan af en toe videobellen met collega's. Microsoft Teams beschikt over een heel scala aan inventieve mogelijkheden om echt op afstand samen te werken.

Volg eens een van onze populaire Live leren sessies over Microsoft Teams. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan je dacht! Dat blijkt ook maar weer uit de vele positieve reacties die we mochten ontvangen naar aanleiding van eerdere sessies. We zijn blij dat we jullie zo goed op weg kunnen helpen!

De Live Leren sessies duren 2 uur en kosten slechts € 99,50 p.p.

Je kunt je ook voor 4 sessies aanmelden voor de prijs van 3; slechts € 298,50 p.p.
Daarnaast kun je de sessies aanvullen met online 1 op 1 coaching, of je neemt een strippenkaart af.

NIEUWE PLANNING:

20 mei

10.00 - 12.00 uur: Neem zelf de regie - Leiderschap voor de assistent - VOL
10.00 - 12.00 uur: Aan de slag met OneDrive - VOL
14.00 - 16.00 uur: MS Teams Verdieping voor de secretaresse - door Sjoerd Sijmonsma

3 juni
10.00 - 12.00 uur: Snel aan de slag met MS Teams - door Dick van der Boor

11 juni
10.00 - 12.00 uur: Snel aan de slag met MS Teams - door Dick van der Boor

12 juni
10.00 - 12.00 uur: MS Teams Verdieping - door Sjoerd Sijmonsma

15 juni
14.00 - 16.00 uur: Snel aan de slag met MS Teams - door Dick van der Boor

18 juni
10.00 - 12.00 uur: MS Teams Verdieping - door Sjoerd Sijmonsma

24 juni
10.00 - 12.00 uur: Snel aan de slag met MS Teams - door Dick van der Boor

Meld je snel aan via onze site want we houden de groepen klein (maximaal 10 deelnemers) voor een zo prettig mogelijke leerervaring met volle aandacht van de trainer voor iedere deelnemer.
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2020 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen
...